Phenomena

Conserving the Hill House

Featured Video Play Icon

In 1904, Scottish architect Charles Rennie Mackintosh created the Hill House, a masterpiece of modern design decades ahead of its time. Unfortunately, the Portland cement used for the house’s exterior has not held up well to a century of Scottish rains. As water saturated the cement, it began to dissolve and crumble. So to save the property, conservators commissioned the giant chainmail Box that currently surrounds the house. It protects the house from rain while allowing ventilation that dries the house out slowly. As an added bonus, the superstructure allows visitors to appreciate the house from new angles. (Video credit: T. Scott; via Colossal)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: